dilluns, 18 de gener del 2010

Text 9

Mesures de prevenció

El millor que podeu fer per protegir-vos és seguir unes bones pràctiques d'higiene. Això ajudarà a disminuir la transmissió del virus i serà l'acció més efectiva per protegir-vos i protegir els altres.

  1. Quan tossiu o esternudeu tapeu-vos la boca i el nas amb un mocador d'un sol ús, i llenceu-lo a la galleda de les escombraries. Si no teniu mocador, tossiu o esternudeu a la part superior de la màniga.
  2. Renteu-vos les mans amb freqüència amb aigua i sabó, o un preparat amb alcohol, i eixugueu-vos-les bé (sobretot després de tocar superfícies comunes, com ara baranes, manetes de portes, teclats i ratolins d'ordinador, telèfons, elements de subjecció en el transport públic i després d'esternudar i mocar-se).
  3. Ventileu sovint els espais tancats obrint les finestres.
  4. Eviteu el contacte proper amb persones malaltes de la grip, i no compartiu menjar ni estris (coberts, gots, tovallons, mocadors...) i altres objectes sense netejar-los degudament.
  5. Quedeu-vos a casa si creieu que esteu malalts i truqueu a Sanitat Respon: 902 111 444.
Com sempre, hi podeu fer comentaris.

9 comentaris:

  1. És un text instructiu perquè l'emissor indica les accions que ha de fer el receptor per aconseguir un determinat objectiu.

    ResponElimina
  2. text instructiu, perquè es presenta com a llista en ordre.


    Gabriela Dotto.

    ResponElimina
  3. És un text explicatiu perquè ens presenta un seguit d'informacions, o instruccions com diu la Judit, marcades i diferenciades per paràgrafs com a explicació més extensa de la petita introducció on, en realitat, ens ja explica tot el que ens intenta dir al llarg del text.

    ResponElimina
  4. Com a text instrucutiu utilitza verbs en imperatiu i en present.

    Lara Castro

    ResponElimina
  5. Es tracta d'un text instructiu. Com una recepta de cuina, per exemple, indica passos que s'han de seguir. A més, utilitza l'imperatiu, però recordeu que si es tracta de prohibicions, aleshores es fa servir el present de subjuntiu.

    ResponElimina
  6. consta d'una introduccio que dona a coneixer per a que son les instruccions i despres un segit de 5 pasos a segir, a demes del titol esclar.

    ResponElimina
  7. Presenta una introducció, un desembolupament i una conclusió.

    Sandra Varona

    ResponElimina
  8. Bé, la única cosa que se m'acut per afegir, és que penso que és subjectiu, tot hi que no sé si es parla d'objectivitat o subjectivitat en els textos instructius.

    ResponElimina