dilluns, 7 de desembre del 2009

Text 5

Cinc detinguts per l'incendi en una discoteca russa que va provocar 109 morts
Els amos i el director artístic, entre els acusats | S'hi celebrava un aniversari amb focs artificials | El president rus vol un càstig exemplar
La tragèdia en una discoteca russa la va provocar un incendi causats per focs artificials llançats dins del local

La policia russa va detenir ahir cinc persones relacionades amb l'incendi que es va provocar divendres passat a la nit en una discoteca de Perm i que va acabar amb la vida d'almenys 109 persones. Es tracta del director artístic del local d'oci nocturn, els dos copropietaris, el responsable de la instal·lació dels focs artificials que van provocar el foc i l'administradora. A més, tampoc es descarta detenir una sisena persona, el llogater de la discoteca, que ahir a la nit estava hospitalitzat en estat greu.

Segons fonts de la fiscalia general russa, la xifra de morts per l'incendi del club és de 109,98 en el lloc del sinistre i 11 més a l'hospital. Molts dels ferits es troben en estat molt greu i no es descarta que al llarg de les hores la xifra de morts augmenti. Pel que fa a la presència de ciutadans estrangers, les autoritats russes van confirmar que dos espanyols en van sortir il·lesos, però l'ambaixada d'Espanya no ha pogut identificar-los.

D'acord amb els primers informes de la fiscalia, l'incendi el va provocar l'ús indegut de focs artificials a l'interior del club. El motiu de la festa era la celebració del vuitè aniversari de la discoteca i hi havia prop de 300 persones quan el sostre es va començar a cremar i va provocar una espessa fumera que va desorientar les víctimes i va provocar el pànic i el desconcert.

El president de Rússia, Dimitri Medviédiev, va acusar els organitzadors de la festa de "negligència criminal" i va exigir que rebin un càstig exemplar. "Crec que no tenen cervell ni consciència i s'han mostrat absolutament indiferents davant la tragèdia perquè van fugir", va declarar a la televisió russa un cop es va descartar definitivament la hipòtesi d'un possible atemptat terrorista.

Fem la prova d'inserir-hi comentaris? No donarà pas per a tota la classe, però ja hi haurà altres oportunitats! Recordeu que es demana que cadascú faci una observació del text.


11 comentaris:

  1. És un text narratiu en forma de notícia perquè presenta una successió de fets en un espai i un temps determinats.

    Paula :)

    ResponElimina
  2. Respon a les sis preguntes d'una notícia:
    -Qui?
    -Què?
    -Quan?
    -Com?
    -Per què?
    -On?

    Judit*

    ResponElimina
  3. Les noticies tenen tres parts:
    Titular, entrada i cos .

    Elisabeth

    ResponElimina
  4. Presenta les tres caracteristiques principals d'una notícia: actualitat, interès humà i repercussió.

    -David-

    ResponElimina
  5. Al pertànyer a la narració implica que tingui molts verbs

    Lauraa

    ResponElimina
  6. Tot text narratiu ha de tenir un narrador, que en aquest cas és extern i objectiu.

    Lara

    ResponElimina
  7. És un text narratiu i fa un ús selectiu del diferents temps verbals (en aquest càs en passat)


    Gabriela Dotto

    ResponElimina
  8. Aquesta noticia s'ajuda de dos entradetes o introduccions en les quals es resum el contingut de la noticia.

    Pol

    6p0120a73da83e970b

    ResponElimina
  9. No queden característiques per dir.. però observant es podria dir que a part de l'estructura de narració-notícia, segueix una estructura típica de la descripció ja que en certa manera descriu uns fets, va del general al concret.

    ResponElimina
  10. És un text narratiu perquè preten relatar uns fets reals i presenta una successió de fets ordenats en el temps.

    ResponElimina
  11. Aniria bé que la Diana tornés a escriure el seu comentari segons el que vam comentar a classe en relació a la piràmide invertida.

    Agnès, revisa el que has escrit,

    ResponElimina